Fysio FysioFIT oefenLOKAAL

Fysiotherapie en training bij ziekte van Crohn

MIJNvitaal biedt spierweerstandstraining en conditie trainingen aan omdat deze het meest aanbevolen zijn ter verlichting van de klachten en gevolgen van de ziekte van Crohn. Ook behandelen en oefenen wij veel ter preventie van botontkalking (osteoporose). Hierdoor kunnen wij de snelheid van het botverlies helpen te vertragen. De ziekte van Crohn geeft u namelijk een verhoogd risico op osteoporose, zowel door de ziekte zelf als bijwerking van veel Crohn-medicijnen. Botbreuken ontstaan sneller bij mensen met osteoporose. Wij richten ons op het optimaliseren van een betere balans en spierkracht, waardoor het risico op vallen verminderd.

Daarnaast is depressie een veelvoorkomende complicatie bij de ziekte van Crohn. Doordat lichaamsbeweging depressieve gevoelens kan verminderen gaat u ook lekkerder in uw vel zitten. Lichaamsbeweging bij ons zorgt ervoor dat u de symptomen van Crohn verlicht door direct uw stressniveau te verminderen

Er is nog geen oplossing voor de ziekte van Crohn dat is bekend. Het voorkomen van ontstekingen en versterken van het immuunsysteem zijn belangrijke uitgangspunten.

Stress en spanning kan problemen met de spijsvertering verergeren. Regelmatige lichaamsbeweging in ons oefenlokaal kan de stress verminderen. Door vaste oefenroutines kunnen wij u ondersteunen en de spijsverteringskanaal echter helpen efficiënter te werken. Het kan u helpen een goede algehele gezondheid te behouden, wat symptomen kan verminderen en het energieniveau kan verhogen. 

Tot ziens!

Schrijf je nu in!